Over ons

WE ZIJN EEN COOPERATIE

Van en voor de leden

Van links naar rechts: Pieter Ruigewaard, wethouder Hans Nijhof en Harrie Swarte tijdens de ondertekening van de overeenkomst om het dak van De Binder te mogen gebruiken (2017).

Zon op Binder en Zon op Heuvelrug


In december 2018 hebben Pieter Ruigewaard en Harrie Swarte de coöperatieve vereniging met de naam ‘Zon Op Binder’ opgericht. De statutaire naam van 'Zon op Binder' is later gewijzigd in 'Zon op Heuvelrug', om daarmee aan te geven dat we niet alleen op de Binder in Leersum een project realiseren.


Met deze energiecoöperatie gaan we in de gemeente Utrechtse Heuvelrug een aantal gezamenlijke projecten realiseren voor het opwekken van duurzame energie op daken. De deelnemers in de projecten vormen de leden van de coöperatie en zijn daarmee gezamenlijk eigenaar van de coöperatie en hebben het daarmee voor het zeggen.


Meer informatie over Zon op Heuvelrug is te vinden op www.zonopheuvelrug.nl

Heuvelrug Energie


Pieter Ruigewaard en Harrie Swarte zijn beiden actieve vrijwilligers bij Heuvelrug Energie.

Heuvelrug Energie is een coöperatieve vereniging van en voor bewoners van de Utrechtse Heuvelrug. Sinds haar oprichting in 2012 streeft de vereniging naar een energieneutrale leefomgeving in de Utrechtse Heuvelrug in 2035. Daartoe ontwikkelt ze projecten gericht op energiebesparing en het (collectief) opwekken en inkopenvan duurzame energie.

Heuvelrug Energie is een non-profit organisatie die draait op deskundige en enthousiaste vrijwilligers.

Zon op Nederland


De door ons opgerichte coöperatie wordt ondersteund door de overkoepelende coöperatie Zon op Nederland. Hier zijn inmiddels meer dan 60 lokale energiecoöperaties met ongeveer 100 Postcoderoosprojecten bij aangesloten. Zon op Nederland zal de administratie en exploitatie verzorgen.

Rijksstraatweg 244

3956 CW Leersum

Email: info@zonopdebinder.nl


Webdesign: Huib de Vriend

Iconen: Freepik from Flaticon

Flaticon is licensed by

Creative Commons BY 3.0